Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

GAMMAL ÄR ÄLDST

Ronneby, Ronneby,
denna vackert vidunderliga stad,
den endaste i sitt slag är du!

Blekinges äldsta by,
sannerligen expanderat har du.
Brer ut dig alltifrån Torneryd
till Östra Hulta.
Från Djupaforsens brus i norr
där ån ställer sig på högkant
och ända ner till Rönninge by.

Ronneby, O´ Ronneby,
själfull och vacker är du.
Jag vet, o jag vet att
gammal är äldst. Ja hu!




Bunden vers (Rim) av Stefan Viljehammar
Läst 107 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-02-24 11:45



Bookmark and Share


  Elaine.S VIP
Känns allt lite fint att läsa om namn på platser från "min" plats på jorden
2022-02-26
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar