Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kärlek, Samsara, Illusioner, Död, Lidande, Reinkranation .


Glömmer inte hopp

låter inte mig själv glöma
var jag en gång såg hopp


Vill glöma dig men
min själ har blivit
så fastknuten i dig
att inte ens ett knivblad
kan göra mig fri


som ord skalar jag
av mig den här ondskan
som ett knivblad blir
jag slutligen fri


Så som det sig bör
slutningen ner emot
själens mörka djup


Där döljer sig dödslängtan
tillsamans med kärlekslängtan


en dag kommer någon av
dem att slutligen vinna


Antagligen kärlek igen
och tvåsamhet smekande
i några dagar, månader år
innan allt återigen blir till aska


eller så blir det död
och så kommer allt återigen
bli till aska och sedan återigen
till kött och lidande




Fri vers av virre
Läst 658 gånger
Publicerad 2006-08-01 18:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

virre