Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Karin 99 år

Man säger att min syster är död,
i mitt minne får du evigt liv.
Jag vet att din ålder gjort dig spröd,
men själen förvarar dig aktiv.

Under ett kvarts sekel år var vi fem,
lärde oss av tillvarons skiften.
Som kär enskild familjemedlem
delar du också den bedriften.

I själ och sinne lever du kvar,
glimten i ögat, nära till skratt.
Däremellan, stunder av allvar,
egenskaper som förblir din skatt.




Bunden vers (Rim) av Nils-Ivar Lindström
Läst 85 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2022-03-02 10:54



Bookmark and Share


  stormengudrun VIP
Så vackert och kärleksfullt diktat till din syster:-)
2022-03-02
  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström