Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Änglarnas stad

Jag ville låna vingars kraft
och flyga upp mot skyn
kan hända ska en ängel
där visas inför för min syn

Jag ville fånga månen
och ge till dig dess ljus
det tindra så av kärlek
mot gångstigens grus

Jag ville fånga stjärnor
från himlens klara päll
och lägga dem vid foten
som ledljus denna kväll

Jag ville färdas långsamt
mot paradisets strand
och följa ljusets låga
med stillhet i min hand

Jag ville ge min kärlek
till dig i skymnings tid
få känna att du gläds
och vara där bredvid

Jag ville få din ömhet
till evighetens stund
i drömmar kan jag känna
din kyss i sömnens blund

Jag ville önska något
från änglarnas stad
kanhända ska vi mötas
den dag vi vänder blad

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 356 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2022-03-25 06:23



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Så fint en sådan vacker plats den där änglarnas stad...
2022-04-10

  Anya VIP
Mycket fint om att få mötas igen....tänker jag. Du är en mästare på rim.
2022-03-29

  Monika A Mirsch VIP
Vilken underbar dikt du skapat -
"och följa ljusets låga
med stillhet i min hand"
Hand i hand intill orden
över jorden...

2022-03-28

  Eva Langrath VIP
Vacker dikt.
2022-03-27

  Susen VIP
Varma rader fint framförda
2022-03-26

    Lena Staaf VIP
Vackert skrivet! Men jag skulle önska mer kärlek och värme under min livstid. Vågar inte lita på änglarna och paradiset.
2022-03-25

  Eva Helene VIP
Att önska gott för någon annan, värmer.
2022-03-25

  Marita Ohlquist VIP
Ömsint och kärleksfullt.
2022-03-25

  Feliaxel VIP
Många önskningar här
2022-03-25

  Kungskobran VIP
Los Angeles i mitt hjärta
där finns glädje kärlek
men också smärta.

Fint fångat av dig
2022-03-25

  Öknens Ros VIP
Varmt och kärleksfullt.
2022-03-25

  Maria Sundelin VIP
Fint och varmt
2022-03-25
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO