Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ukraina 2.

 

ibland innan jag ska sova föreställer jag mig 

hur det känns sekunder innan döden av

ett kärnvapen. Ofta föreställer jag mig som 

Ukrainare  och då tycker jag att de ska starta 

ett världskrig för att feghet aldrig får vinna. 

Jag kan i grunden inte tycka att Sverige 

ska få hjälp om inte Ukraina får det. Verklig 

sådan. Detta viftande, insamlingar 

kostymeringar och tillgjordhet. Ord på ord 

på ord. 

 

lägger mig under orden under jorden 

säger upp mig. Byter min mänsklighet mot 

en mänskligare. Går rakt in rakt ut i nakenheten 

under bomber, kärnvapen och mörker. 

 

Fagra ord som dödar lemlästar barn 

Fagra ord som täcker egoismen 

Fagra ord som klär vår egocentriska 

kropp genom universums stjärnbild 

 

rädsla rädsla låt mig känna den 

rädsla rädsla låt den inte överskölja 

mig och ta mig dra oss ner dit generationer 

före oss ha dragit oss 


rädslan den sanna är en krigare i stunden 

den gräns där Putins tredje världskrig är 

en verklighet 

det andra är en skugga 

skugga enbart 

hur fagra våra ord än klingar 




Fri vers av smultronbergen VIP
Läst 135 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-03-05 23:50



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Bokmärker självklart texten
2022-03-06
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP