Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En sång för dig och mig

Solnedgången skimrar
och klipporna blänker
vatten över tårna
när vågorna stänker

Kvällshimlen lyser
storlommen är still
nere mot vattnet
står en nytänd grill

Dofterna sprider sig
över öppet vatten
jag håller dig i handen
gärna hela natten

Tar fram gitarren
spelar något för oss
himlen exploderar
som ett tomtebloss

Kvällen är behaglig
vid horisontens vy
måsarna har tystnat
vid molnfjärdens vy

Kvällsvinden den kyler
du dras till min famn
värmen som du finner
där i kärlekens hamn

Lågorna har slocknat
på klippornas häll
vi vandrar tillsammans
denna underbara kväll

Hemma där i värmen
spelar radion en sång
en kärlekens refräng
måhända blir den lång

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 317 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2022-03-11 07:10



Bookmark and Share


  Anya VIP
Så somrig i tonen. Tänk vad mycket fint vi, förhoppningsvis, har framför oss.
2022-03-15

  Susen VIP
Underbara bilder skapar du med dina ord! Feelgood i varje rad
2022-03-13

  Feliaxel VIP
Mycket känsla i detta
2022-03-12

  Ewa-Britt Nilson VIP
Diktrader långa
rimmen många
just de glada orden
mig allra mest fånga!
2022-03-12

  Christin Lederman VIP
Jättefina rim och melodi i texten
2022-03-11

  Marita Ohlquist VIP
Underbar text om kärlek, värme och gemenskap.
2022-03-11

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Kärleksfull och vacker dikt! Fin rim och rytm
2022-03-11

  Öknens Ros VIP
Varma känslor i denna fina dikt!
2022-03-11

  Bo Lövhalka
Underbart!
2022-03-11

  Maria Sundelin VIP
Full av ömhet
2022-03-11
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO