Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det finns gator

Jag vet att det finns gator som tvättas i mannen händer
Andra kan vara tydliga
Och städa om de inte hade oss,
Om vi? hade inte förrådde vår frihet,
Vi dricker in för mycket själviskhet
Och välj källor till välbefinnande.
Den rättvisa vi bygger har
Många färger och, när du sätter ihop dem, en
Obestämd att blicken inte förstår och tanken,
Ännu mindre, en grå blandning av
Varje vaghet.
Vi är så rädda för att ta ett steg tillbaka
Att vi följde leden i rad, utan
Att ser framåt, ignorerar
Rovdjur som följer oss ??i gömmorna.
Att ge det vi inte behöver, det är inte dela,
Det är att rensa samvetet från det sociala skräpet, av
Onödig lyx, av litenhet
Av våra värderingar.
Bara när färgerna är definierade föds
Utmärkt skönhet och ram
Den transporterar blicken i poesin, bortom verket.
Till bortom gatorna och smutsiga händer.
Från förgudandet av tomma figurer!




Fri vers av Antonio J.F Matos
Läst 49 gånger
Publicerad 2022-03-11 05:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Antonio J.F Matos
Antonio J.F Matos