Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
till min mamma, min skapare, min visa sten, mitt livselixir


Trollslända - en sann Alkemist

Ibland vill jag bara ligga
med mitt själv
inuti min själ
tills den smeker
mitt inre

speglar sig
i guldspunna trådar
tunna som glas
böljandes över
skrinet

känslan möter tanken
logikens byråkrati
skrattandes
med surrealistens underland

görandes piruetter
i takt med solnedgången
(alldeles attenurri)

"det snurrar och däri ligger själva meningen"
sa du
och visade världsalltet
i ett pärlörhänge

jag sa att skatter
bara finns på sjöars botten

och för ett ögonblick
sörjde jag
min själva självets
sagofigur


innan jag mindes
var guldtrådar spinns
i en trollsländas vingspann
på vattenytan

(på ålderns höst landade en trollslända på min axel. det var du och jag påmindes om din odödlighet, om hur kärlek aldrig dör i den ouroboros som är min arvedel.)

jagälskardighärifrånochtilluniversumsslutrestaurangochtillbakamedextradumplingsochmjukglassochmassaviiin//dinförevigadotraengele




Fri vers (Fri form) av Daphne VIP
Läst 180 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2022-03-13 23:51



Bookmark and Share


  Lustverket VIP
Snyggt, fina drivet som inte går rakt fram utan kryssar i sidled, hämtar upp momentum, tillbaka längs en cirkel till alfa från omega. Nice.
2022-03-30

  Eva Langrath VIP
Vacker kärleksfull dikt
2022-03-16

  himlens hemlighet VIP
och för ett ögonblick
sörjde jag
min själva självets
sagofigur

åhhhh <3
2022-03-16
  > Nästa text
< Föregående

Daphne
Daphne VIP