Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Frihet!

Jag kände för dem!
Jag skrev hela tiden ångesten
I väntans nätter. Jag hörde
Skrämmande sirener i sina öron och
Jag kastade mig in i livets avskildhet
Med visshet om din övertygelse.

Frihet kan inte dö!
Det kommer aldrig att ge efter för missiler
Hallucinerande galenskap, till elden av
Skadliga uttryck målade med ironi,
Till den gråa handen som når frid, brinnande,
Drabbad av den intoleranta elden
Från det onda, genom det svarta utrymmet i dina steg.

Vilket högsta motstånd!
Jag böjer mig respektfullt, för värdighet
Övertygad om sin nationalitet.
Sin och vår frihet!




Fri vers av Antonio J.F Matos
Läst 59 gånger
Publicerad 2022-03-19 12:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Antonio J.F Matos
Antonio J.F Matos