Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sök själen...

Sök själen, något fint och intensivt,
I minnet; denna vackra och djupa hålighet!
Den som vill se en hel sanning i sig själv,
Vilket sökande bland oss, det är så enormt!

Den lilla kromosomen som särskiljer;
Som sträcker sig eller krymper och ändrar färg,
Det finns inte mer, inte mycket mindre, av kärlek,
Inte heller bruten, denna kärlek i honom är utsläckt!

Det är bara ett sorgligt hörn av det minnet,
I det där den förlorade smärtan satte sig;
Vem lever denna härlighets märkliga törst!

Nederlag, en liten stund där levde!
Det passerade kort i själen och försvann,
Inte ens biljettmärket, där krävs det!




Fri vers (Modernistisk dikt) av Antonio J.F Matos
Läst 69 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-03-19 21:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Antonio J.F Matos
Antonio J.F Matos