Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mister Decibel

Hans stämmer gitarren
och slår an ett ackord
en sång kommer fram
om en gammal Ford
tonen som han skriver
den går sällan i moll
på texter och musik
han har fullständig koll

Spela nu herr Decibel
du kan oss beröra
framför en ballad
den vi gärna vill höra

Han åker landet runt
en enmansorkester
gitarr och ett munspel
till gladlätta gester
mycket är i görningen
och allting kan ske
när han är på gång
med sin folkparksturné

Spela nu herr Decibel
ge oss dina visioner
musik byggd av glädje
som ryms i dina toner

Han spelar gärna
till midsommardansen
flickor och pojkar
vill gärna ta chansen
publiken blir bjuden
på visa och schlager
musiken med känsla
så taktfull och fager

Spela nu herr Decibel
så länge du kan skriva
snart är du bortglömd
och hörs blott på skiva

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 346 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-11-11 18:01



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
En text med toner av glädje och vemod.
2023-11-14

  Maria Sundelin VIP
Är det han som är far till Miss decibel?
2023-11-13

    Lena Staaf VIP
Glad och mustig text med lite vemod på slutet.
2023-11-12

  Kungskobran VIP
Härlig text
2023-11-11
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO