Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
om våren 2022


Vårens skugga

Våren den kryper allt närmre
och sakta så smälter nu snön
nötväckan sjunger i almen
och isen går upp över sjön

Allting ser ut som det brukar
när vintern nu släpper sitt tag
allting är ljuvligt som alltid
när solen förgyller min dag

Men skuggan den vill inte lätta
den hänger så tung denna vår
dämpar all glädje längs vägen
gör ont som ett ömmande sår

Bilder från tv-nyheter
har etsats sig fast i min själ
bilder av skräck och förtvivlan
familjernas gråt och farväl

Vardag som slagits i spillror
ruiner av hem och av hus
man hoppas att allt är en mardröm
man famlar och söker ett ljus

Hemma är våren som vanligt
det verkar så fridfullt just nu
men fjärran fast ändå så nära
så slits någons trygghet itu.

©JessicaMarieOlsson 2022






Bunden vers (Rim) av Jessica Olsson VIP
Läst 270 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2022-03-24 10:41



Bookmark and Share


  stormengudrun VIP
Jag applåderar inte det som händer i vårt närområde, men ditt sätt att beskriva det är värt en applåd:-)
2022-06-12

  Sparvögat VIP
Du sätter ord på mina känslor, så smärtsamt och ändå så vackert tecknat…
2022-03-24

  AndLou VIP
Så vackert, tänkvärt och melodiskt skrivet! Tack!
2022-03-24
  > Nästa text
< Föregående

Jessica Olsson
Jessica Olsson VIP