Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Äldre.

I denna sista horisonten,
Där själen känner sig kall,
Alla passion som var eld...
Spelet kan tar slut nu;
Nu skrattar är bara gråter,
Det är avgrunden, vad var broar!
Om man kunde hitta
Alla bortkastade dagar
Av det liv som man levdes
Man skulle säga att hela vi
Var den speciell
utvalda ögonblick:
Av det vi gav, att inte riktig var vår.
Om du får ont i fingrarna
Och kroppen kryper ihop sig
I en framväxande vissna...
Detta händer bara
På grund av bra delning
Borta som är dagarna.
De som dog av ålderdom
Och medvetet erbjuds
Till de nya, visdom!
De dog som de skulle.
Ingenting av er gick förlorat,
Sedan din barndom!
Sagt, vad ska man måste säga
Vid rätt tillfälle, på rätt tid,
Kan inte anklagas
Att gömma sig.
Om du levde efter dina idéer
Inte de som de sålde till dig
Nu, kan du dö!




Fri vers av Antonio J.F Matos
Läst 52 gånger
Publicerad 2022-03-26 06:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Antonio J.F Matos
Antonio J.F Matos