Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kuliss #6 : Svenska Mupparna blir Världens Politiker

 

 

 
Sedär! Då har våra aktuella politiker lyckats bli dockor, eller ska vi säga muppar, måhända fragglar?? Menar mao serien Herr Talman! Humormakarna börjar mest med att karikera Sveriges drygt åtta inhemska partiledare, medan senare avsnitt plockar med allt fler ur hela världens styrande skikt. Deras röster och verbala volter känns tämligen verkliga, men mycket mindre välfångade är deras "ansikten och kroppsspråk".
 
Chefskocken för soppan tycks vara Micke Lindgren, som knappt hann driva färdigt med sin "Pandemidatum Oklart" förrän det var dags för nästa samtidssatir. Mina 80-tals-ögon ser programmet som en remix mellan Helt Apropå, Fragglarna och Svenska Sesam (mupparnas kusiner). Förstås byggt på brittisk-amerikanska källor, inklusive sångnummer och hela baletten.
 
Det psykologiska klimatet vacklar mellan obskyrt påhittade elakheter och solklart talande poänger. En favoritscen hittills är hur försvarsministern förklarar varför "ryssen" skulle avskräckas att ockupera svensk mark - dieselpriserna har nämligen blivit för saftiga för att tanka stridsfordonen, osv.
 
 
 
 
 
 
 



Övriga genrer (Essä/Recension) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 153 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-03-26 20:27



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Tittar gärna på "Herr Talman" får jag väl erkänna. Som du säger varierar rolighetsgraden på skämten. Så är det alltid med satir och ståupp. Det hör till genrens natur att det valsas på nålseggar. Jag tror att man får ta det, eller låta bli att titta.
2022-03-29

  Anya VIP
Inte sett programmet du så väl recenserar. Måste kolla. du gör mig nyfiken.
2022-03-29

  Koloristen
"Mupparna" var förträffligt väl träffat.
2022-03-27

  lodjuret/seglare VIP
Texten bokmärkes av naturliga skäl.
2022-03-26
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP