Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

mitt mellanrum

 

 

jag ville tillbaks till en dag som då

när livet var nyfiket stilla

så ville jag kunna återfå

känslan att vara den lilla

 

än en gång bli pojke på fyra år

och hänga i mammas kjolar

när trösten följde på fingersår

när vi byggde tåg av stolar

 

idag en gubbe med skägg och stress

och ångestattackers tårar

Åren flugit med snö och gräs

ser åldrandets nya vårar

 

helt nära väntar min gungstolstid

när kärlek nu visslar i vinden  

jag sitter och närmar mig barnets frid

din smekning så lätt över kinden




Bunden vers (Rim) av Per Rydberg
Läst 129 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-03-27 22:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Per Rydberg
Per Rydberg