Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En svit dikter jag skrev innan jag dels flyttade från och dels återkom till Österlen.


Grå

Grå

tät dimma promenaden gör
kläderna fuktiga
höstens kallare luft möter den
kvarvarande mark värmen
som genom trolleri förvandlas
luften till dansande älvor
flinka ben över daggvått ängsgräs
inte ett fotavtryck lämnar de
gråa virvlarna kvar
åt dagen

Nedbrytning

den vittrande betongen
långsamt söndersmulad
naturen återtar den stelnade grå massan
endast svampplockare hittar den sly
och mosstäckta byggnaden
om natten spränger den sig loss
omfamnar vad den en gång var
låter minnet av
varat och drömmen om storslagenhet
vandra sida vid sida genom talldoftande
sval natt


Variation 3.

gässens V-formationer likt bombplan över fälten
deras sorgsna läten faller träffar oss likt mattor
av tung metall
deras räder våg efter våg är endast vinterstormarnas
förtrupp


Den gamla åfåran återställd till tiden
innan industrialismen
en gammal strandad överväxt
turbin rostfläckig osynlig
för den som inte letar efter det
glömda gömda borttappade
de massiva granitblocken markerar
platsen för det gamla elverket
där kanske en gammal kvarn och
såg en gång huserade
gamla stentrappor leder från vägen
ned till ån nu täckta av
färggranna höstlöv
bakom dem en lodrätt bergvägg bland
ekar och bokar en uråldrig plats
från vilken granit skeppats ut till
både imperier tusenåriga riken alla nu
lika glömda som marken
jag står på

De blästrade väggarna
för att motstå vädrets
raseri
grå reser de sig
mot himlen som
för att nå något bättre
stela i sina raka ryggar
kan de aldrig nå den
blå färgen på andra sidan
himlen

Mot en vägg står tre
gamlingar
först när de börjar röra sig
märker jag dem
så färgmässigt mentalt
hopsmälta med den
grå bakgrunden att de likt
kameleonter
obevekligt försvann

zoner av grått sakta övergående
nyanser från de vitaste renaste
dagarna till de svartaste nätterna
dikotomiernas tillstånd
emotsedda med samma lugna lycka

Sydligt norrsken
färgar både natten
och dagens
sekundvisare
tiden komprimeras
trycks ihop mellan
gatstenarna utanför
caféets antika dekor




Fri vers av Andreas11
Läst 58 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-04-03 18:34



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Du har ett supermålaröga. Detta är vackert!
2022-04-03
  > Nästa text
< Föregående

Andreas11