Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Resa nedåt

Resa genom ett dött landskap
bebott endast av de onda
ensam längst bak i en
annars tom kvällsbuss med
några ljumma öl som enda
sällskap
en blodröd kvällshimmel
förutspår vad vi alla vet
men ingen har stake att säga
ingen av oss blir räddade av
den vind alla ord och löften
genererar där politiker och
fredagsaktivister endast
jobbar för sina egna egon
och bankkonton
i kyrkan hänger någon
som sägs dött för våra
synder med en fader som
hör och förlåter
vid ett altare försökte jag
boka tid för ett möte och
möttes endast av luft vind
och tystnad
i en värld som denna är de
enda som håller ord de
som levererar ondska
och premierar de som inget
kan inget vill och skiter
i vilket
i en värld av varningsskyltar
för de mindre vetande
stagnerar allt som en gång var gott
”gå ej i närheten av nedfallen ledning”
”produkten kan innehålla spår
av nötter” (en påse jordnötter)
”gå ej under hängande last”




Fri vers (Fri form) av Andreas11
Läst 71 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-05-25 12:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Andreas11