Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"Med kladdkaka i samtidens fika-stund"



Konsten som ett
Attribut att gömma
sig bakom

När medmänsklig
-hetens narragrin
tappat sitt eget avslut

Bland de kallaste
av alla kalla ettor
och nollor

Som genomborrar
Samtiden med
sin pockande lönsamhet

Och det olönsamma.

Konsten som tryckts
Ovanpå de dyrbara
Kostnads-analyserna

Som pudersnö på
det resligt rakryggade
stickiga Eneträdet

En kall neonblå
Aprildag med strålande
Sol

Det är det som är själva
Konsten,att kunna klara
sig,utanför det oförberedda

Utan att halka dit in i
de vedervärdigas ödes
-mättade $lukhål

Med alla dessa välsignade
Förmänskligade ettor och
nollor

Som styr våra västerländska
Liv vare sig vi bär på mode
-hål i jeansen -eller inte. ..










Fri vers av Sefarge VIP
Läst 131 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-04-05 10:52



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
En dikt som väcker många tankar. Vad är konst, är det en fernissa över det allestädes rådande lönsamhetstänkandet? Och styr vi eller styrs vi av det digitala?
2022-04-05

  Monica Lindgren
Du lyckas med pricksäkra detaljer: "neonblå aprildag" och "mode-hål i jeansen"...
2022-04-05
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP