Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


I vårens spår

Nu spelas det i forsen
från näckrosens sång
älvdans syns på ängen
när natten har sin gång

Nu pyntar sig björken
i vackert gröna kläder
vinterns snö och kyla
kläs till sommarkläder

Nu rullar åter kulorna
på skolgårdens grus
barnskrik och glädje
sprids i vindars sus

Nu spirar det i backen
av sippor och konvalj
månens skiva lyser
likt en blank medalj

Nu kvittrar det i träden
från flyttfåglars musik
i fjärran syns en cirkus
en clown med kul mimik

Nu skymtas på fjärden
en båt med vita segel
där svanparet simmar
är älven som en spegel

Nu sprakar det i brasan
för Valborg, vårens mö
en flicka ristar hjärtan
på stranden vid en sjö

Nu ropas det av glädje
för våren vi har kär
någon mumlar tydligt
snart är sommarn här

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 381 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2022-04-14 07:13



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Vackert i vårens spår.
Hoppas att allt är bra med dig.
2022-11-06

  Eva Langrath VIP
Vacker vårvisa.
2022-05-14

  Anya VIP
Så mycket vår. härlig ton!
2022-04-22

  Marita Ohlquist VIP
Vårglädje, ja.
2022-04-20

  bibbi ahrnstedt
Ja, så vackert och fint, nu är den snart här äntligen!
2022-04-19

  Eva Helene VIP
Fint, längtar efter vitsipporna.
2022-04-17

    Tea Alex
Härligt med vår!
Livsglädje!
2022-04-16

  Susen VIP
Vacker vårhyllning. Bilden till är mycket tilltalande
2022-04-15

  Feliaxel VIP
Vackra rader om våren
2022-04-14

  Kungskobran VIP
Det är våren
det är våren
som har kommit tillbaka igen….
2022-04-14

  Öknens Ros VIP
Härligt med alla vårtecken, man längtar redan!
2022-04-14

  Maria Sundelin VIP
Fin hyllning till våren
2022-04-14
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO