Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vårmelodier

Nu spelas det i träden
en kör av fåglars sång
de återvänt från Södern
en resväg som var lång

De reste många dagar
tätt under himlens päll
de reste långa nätter
när det var kulen kväll

De reste för sin längtan
tillbaka till sitt land
hem till sina rötter
till sina vänskapsband

På vintern mår de bra
långt från där de bor
men då våren nalkas
blir hemlängtan stor

Nu samlas de i träden
och stämmer upp i sång
de sjunger och kvittrar
mest hela dagen lång

På morgonen man hör
en lättsam serenad
det låter så vackert
och man blir så glad

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 363 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-04-12 07:09



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Fin och rytmisk hyllning till våra fåglar som återvänt.
2022-05-14

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Vackert skrivet! Fin rim och rytm i din hoppfulla dikt!
2022-04-20

  Susen VIP
Du skriver så vackert och rytmiskt. Vårbilder fladdrar förbi mina ögon i varje rad. Jag njuter.
2022-04-13

  Ewa-Britt Nilson VIP
Vad vore vi
utan en fågel-
drill, om tystnad
tog över allt, då
skulle livet verk-
ligen bli kallt, de
saknas då tusenfalt
och naturen förlorat
sin bästa PR gestalt!
2022-04-12

  Feliaxel VIP
Fint
2022-04-12

  Öknens Ros VIP
Man blir glad av din dikt! Vad är vackrare än fåglars vårkonsert?
2022-04-12

  Kungskobran VIP
Man blir glad av att läsa dikten
2022-04-12

  Maria Sundelin VIP
Hoppfull
2022-04-12
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO