Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 



Blomsterspråk

En ros i blomsteraffären
så nyutslagen och skär
Den köptes till en vän
med möda och besvär

Att välja sort och färg
var inte särskilt lätt
Varje blomma är egen
till betydelse och sätt

Så jag behövde hjälp
från någon i butiken
En flicka med kunskap
gör ej någon besviken

En genomgång jag fick
av blommornas språk
Och det som är viktigt
kring kärlekens stråk

En ros så vit och vacker
men ack så oskuldsfull
Den passar till en flicka
så mjuk som ängens ull

Om kärleken är gammal
bör blomman vara röd
Den ges i förhållande
till kärleksliv med glöd

Med hjälp av lektionen
mitt val så skulle göras
Med ros vit eller röd
så ska en vän beröras

Det blev en mixad färg
till vännen min så kär
En ros med äkta känslor
så nyutsprungen skär

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 395 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-04-11 07:03



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Fint skrivet!
2022-12-28

  Eva Langrath VIP
Finstämd dikt.
2022-05-14

  Blomma-Stjärna VIP
så rart och fint!
2022-04-15

  Ewa-Britt Nilson VIP
Blomma upp
för den kära
är en ära i sig
med talande blom
den käresta visa
just dessa sjunger
lika vackert som
du gör för mig...



2022-04-12

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Vackert skrivet om blommornas budskap och betydelse! En blomma ger glädje! Fint!
2022-04-12

  lodjuret/seglare VIP
Bokmärker som självklart texten för en stunds högläsning i telefonen för 'bästa väninnan'...
2022-04-12

    Lena Staaf VIP
Vackert och personligt skrivetom vad blommors färg kan betyda. Jag kommer att tänka på "den första den är vit och den andra den är röd men den tredje vill jag helst dig förära. Den blommar inte nu först när givaren är död men då blommar den rätt länge min kära."
2022-04-11

  Eva Helene VIP
Underbart med blommor, och visst kan de tala!
2022-04-11

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om blomsterspråkets tysta men tydliga budskap.
2022-04-11

  Kungskobran VIP
Senast blev det en bukett med mörkröda rosor och vita liljor till min kära på hennes vernissage.

Fint om blomspråk
2022-04-11

  Feliaxel VIP
Blommornas språk
Fint
2022-04-11

  Maria Sundelin VIP
Fina insikter
2022-04-11

  Öknens Ros VIP
Vackert om rosen och betydelsen av dess färg, och hur välja passande färg.
2022-04-11
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO