Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Samtidens koryféer

samtidens koryféer hånflinar
åt orden som blivit obsoleta
i nyliberalismens eriksgata

fordom principstål smiddes om
till flexibla hovar av ohelig legering

häng på
stå inte kvar i egen karaktär
när det blåser nyvind

var en nickedocka
elastisk Televink i trendskrud
styrd av okänd trådförare

haka på
var beredd och stadd
i ständig förändring

moralen byts ut
en idag en annan i morgon
allteftersom avgudar skiftas

ditt mod är en belastning
en obekväm slagskugga
för gamar i ovan som vill
ha dig till hjon i nya register

var inte motståndskraftig
i malströmmen räknas maneter
inte klippor

låt dom flina
yrhöns drar när åskan går
men klippa räds inte räv




Fri vers (Fri form) av rostspik VIP
Läst 173 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-04-12 23:33



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
Det finns såna som tycker Putin gör rätt....och är stolt över att aldrig avvika från den åsikten.

Kanske det understundom är klokt att se över sina ståndpunkter.

Bara nån gång så där under livet....
2022-04-13

  Larz Gustafsson VIP
Briljant!
2022-04-13

  lodjuret/seglare VIP
En märklig sak med hästhoven, är att en själ påstår att den sitter felvänd ovan dörren och så att magin rinner ut, sedan en annan påstår att om det funnits en magi, den är slut nu i alla fall... så kan det vara med en del texter också, att medan den ene tror på det fria ordet, någon påstår att om det en gång funnits, det är över nu...
2022-04-13
  > Nästa text
< Föregående

rostspik
rostspik VIP