Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Reflektion i en tid av tyngd. Jag bor granne med ett övningsfält.


Vi kan inte dra i fred

Vi kan inte dra i fred
Kriget är det som alltid vinner
Bomber hörs en vanlig dag
Varje övning ringer
Skogen tvivlar, korpen kraxar
Rädslan tvingar fram ett svar.

Vi kan inte dra i fred
Det smattrar i var teve
Bilder av hus som inte
Inte kan bebos
Inte av barn som leker
Sorgen över dag som var
Var en dag av fred.

Vi kan inte dra i fred
En vanlig dag i fred övas kriget
Övningen övergår i verklighet
allt annorlunda
Inga hjältar kan ge tröst
Unga män i uniform går bet.

Vi kan inte dra i fred
Freden är det som glömmer
Krigets realitet
Vi övar för krig, tror på död
Rustar för strid i evighet
Glömmer sanningen vi alla vet
Livets hemlighet.

Vi kan inte dra i fred
Rädsla griper orden
Propaganda vinner varje rad
Sanningen döljer sig i flödet
Förlorar varje slag.

Vi kan bara dra i fred
När ditt barn är som mitt
Det finns inga andra länder
Detta land är mitt och ditt.
Havet, skogen, varje sten
Delar vi när det är fred.
Sanningen får sista ordet
När kriget som idé är slut.








Fri vers av 1001
Läst 100 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-04-15 22:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

1001
1001