Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Påskharen

 

"Påskharen" hade spytt 

som en fontän hela morgonen.

Det är inte alltid lätt

att vara en gamma rockstjärna

och silverräv samtidigt.

Det är jävligt mycket att stå i nu.

 

Kronofogden knackar på dörren. 

Skilsmässor kostar på och Lemmy

hade inga pengar att låna ut.

Nu är han ju tyvärr och sorgligt nog död. 

Jag förstår att läget inte är optimalt

men jag dansar vidare ändå.

 

Skulle ju också hinna vara påskhare

åt barnbarnen igår.

De märkte nog inte att jag var full.

Men skulle behövt berätta för dottern 

att jag lämnat gaslågan på igen

och nu hotas jag med vräkning.

 

Jag kanske packar ihop och försvinner.

Ned till Spanien och odlar avokados.

Jag kan pimpla Sangria på någon taverna 

och tjata på om "The Good Old Times".

Dagarna då jag var mindre plågad 

och de dagarna då jag fortfarande var jag.

 

 

 

 




Fri vers av Glöden VIP
Läst 75 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-04-16 18:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Glöden
Glöden VIP