Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

POETENS POET


Mannen var poet och skrev närmare tjugo poesiböcker.
Som tur var blev han så känd att hans dikter lästes på TV varje dag.
Han var värd i en studio varje dag.
Efteråt hann han inte klia sig i huvudet för att hinna med panelerna.
Det måste ha varit en märklig ödets egenhet, att han hade en tjugoårig dotter.
En dag när hon kom hem hittade han sin dotter gråtande i sitt rum.

Han frågade varför, tjejen sa ingenting utan höjde rösten lite högre.
Mannen var chockad, det var som om det inte skedde någon försämring av den ekonomiska situationen.
Tvärtom, de strödde pengar.
Flickan köpte och sålde allt hon ville ha.
När mannen insisterade visade flickan honom dikten hon hade fått av pojken hon älskade.
Detta brev skrevs huvudsakligen om hur pojken skulle bura flickan.
Men när tjejen tolkade händelsen känslomässigt trodde hon att det var en kärleksdikt.
Pappan tog dikten och läste den, men kunde inte hitta ett sätt att gråta.
Min dotter frågade om mannen skulle gråta för detta.
"Du förstår inte, pappa", sa flickan.
Utan att säga något gick mannen till sitt rum och rev sönder två av sina böcker som han hade förberett för tryckning och slängde dem i papperskorgen.
Sedan rev han upp alla manuskript han hade och slängde dem.
Han tog sin penna, lade den i en låda och slog igen låset.
Han dök upp i en panel för sista gången och meddelade att han inte längre skriver.




Prosa av Orion93 VIP
Läst 78 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-04-19 18:30



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Så kan det gå
När haspen
Faller på?
;)
2022-04-19
  > Nästa text
< Föregående

Orion93
Orion93 VIP