Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vägar som slingrar sig som ormar



En figur som målade himlen blå,
Han dansade bland stjärnorna.
Resonerande ljud kommer från stjärnorna,
En annan melodi dök upp från varje stjärna han trampade på.
När han passerar genom de röda lågorna och närmar sig jorden,
Människor jagade sina drömmar i en djup sömn.
När de vaknar ur sömnen och kommer till sans,
De såg eldklotet passera över dem som en interkontinental missil.
Folk bara stirrade efter honom
Som om eldklotet gick mot fienden,
Han närmade sig flickorna som uppträdde med sina spänstiga danser på stadens torg.
Stadens ljus slocknade plötsligt.
Medan skrik ekade på torgen,
De sa att kärnkraftverket kanske drabbades.
Plötsligt springer de som fiendesoldater utspridda på sidogatorna.
Ett svart moln täckte stadens trottoarer.
De såg ut som soldater med dolkar i händerna och hjälmar på huvudet.
Ljudet av stönande och skrik spred sig till utkanten av staden.
En rulltrappa sågs nå upp mot himlen.
Folkmassorna sprang i massor.
Alla försöker få en plats, som om de trampade på varandra.
Trappa som går framåt i himlen,
När han kom fram vände han sig upp och ner någonstans.
Han är på väg att ta det som är kvar.
När människor når det yttersta
De höll på att försvinna in i dimman.
En sorglig resa började,
De skulle till det okända landet i all hast.
?




Fri vers av Orion93 VIP
Läst 25 gånger
Publicerad 2024-01-17 05:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Orion93
Orion93 VIP