Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vår

Varje blomma som ger våren,
Den varma solen kom på den kalla morgonen,
I utbyte mot din honung, denna apati,
De fladdrar över liljan, över murgröna.

Det ger färg, liv, återfödelse,
Döden i mina ögon sipprar
I en degig vätska, röd och svart,
I grov natur, ingen hemlighet.

Varje blomma är en återfödd själ,
Mamman som naturen förtrollade.
Fruktträdgårdar med levande apelsiner
Och det gröna som världen blev hänförd av.

Ger drömmen, kvinnan, det hårda äpplet,
Biter varje hjärtesorg, saften flödar.
Ät denna planet ner till Neptunus,
Om bitterhetens kraft kommer så långt!

Varje blomma är ljuset och dess reflektion,
Det är vad man ser inom oss,
Ibland så tvetydiga och perplex
Att, med hela världen, är vi ensamma!




Fri vers av Antonio J.F Matos
Läst 45 gånger
Publicerad 2022-04-21 09:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Antonio J.F Matos
Antonio J.F Matos