Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tillägnad Oden, för att jag förstår


En kunskapens diet

Att inmata information
i en mage stor som universum
kan göra vem som helst
smal

Diet är inget jag behöver
för min kunskapsomsättning
biter sig själv i svansen
och avgränsar Midgård

Människan behöver gränser
som ett ouppfostrat barn
ovillkorlig kärlek
som bara en förälder kan ge

Vad människan inte vet
är att ormen som slingrar
endast är en påminnelse
om intets gränsande

Människan och ormen
är från samma ätt
en oändliga möjligheternas ätt
som föddes med ett "BANG!"

Så att börja tro att kunskap
skulle vara något att lära
och sen bli klar med
är för mig oförståeligt

som att dagen skulle komma
och jag inte är hungrig














Fri vers (Fri form) av Daphne VIP
Läst 96 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-04-26 13:22



Bookmark and Share


  Lustverket VIP
Ja... kunskap mer som processen att avlära sig... närma sig intet...
2022-07-17
  > Nästa text
< Föregående

Daphne
Daphne VIP