Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SKAPA


Varför har ingen sagt något

här har jag oavbrutet ägnat större delen av mitt liv
att finna mig själv och så säger ni
att det är lönlöst att hålla på att leta

nej nu ska man istället skapa sig själv

jasså det är så det är uttänkt
varför har inget berätta det tidigare
fattar ni vad man begär

för vad kan det bli av en hög med en massa lösvirke
gamla använda spik och nubb
lite täckpapp som inte riktigt räcker

hur än jag vinkeljärna vill jag stå rak i väggen
blir det en utmaning man inte kan huka sig för
och glöm inte alla springor mellan tiljorna
där det drar och faller ner smulor
av torra försök
sen är det är väl dags att sleva upp
lite murbruk på fasaden putsa leendet öppna fönsterluckorna
så inte ljuset slår pannan

gudbevars ett jag med en bula i ljuset
det mäktar jag inte med

jag antar att det blir till att spinna nätverk mest hela dagen
såna som håller relationer framför allt
till de som kärvar inombords
man får heller inte glömma att spänna fast
framförhållning under mina fötter så jag hinner parera
snedstegen lär dansa tango
när inte haspen är på

skapa mig själv jo jag tackar
det luktar fuskbygge utan tillstånd
på långt håll














Fri vers av Igot Tochange VIP
Läst 691 gånger och applåderad av 14 personer
Utvald text
Publicerad 2022-05-11 07:57



Bookmark and Share


  Respons VIP
Självförverkligande med en gnutta ironi och mycket humor - tack för den!
2023-01-30

  soligajag_1 VIP
Denna poesi va en riktig 100-poängare !!! Fantasi och ironi blandat med lyrik .
Du får 10+ av mig!!!


2022-06-26

  Grubbelmia
Ett sådant omöjligt projekt, att skapa sig själv... Tack för en underbar text, som retar tanken. Kram /Grubbelmia
2022-05-21

  Grubbelmia
Ett sådant omöjligt projekt, att skapa sig själv... Tack för en underbar text, som retar tanken. Kram /Grubbelmia
2022-05-21

    Sefarge VIP
Skapelse berikande
Ordbyggar-konst
I högst "egen
-artad"stil
Gillas!
;)
2022-05-20

    ej medlem längre
konst är subjektivt
2022-05-16

    ej medlem längre
Så skarp och kul!
2022-05-15

  Gustav Stenqvist-Walter VIP
Lyssna inte på den där Ulf, Igot.

Han har fel, och det är en jättefin språk- och strofstruktur i din dikt.
2022-05-14

  Ulf Carlsson VIP
Humoristiskt ord- och uttrycksnickeri, men språk- och strofstrukturen har drag av "fuskbygge".
2022-05-11
  > Nästa text
< Föregående

Igot Tochange VIP