Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SORGMANTEL


Samma dag som min son låg och dog i min famn
flög en stor svart fjäril in för första gången
genom fönstret på våning tre

aldrig tidigare eller senare har det hänt

jag tittade på mitt lilla barn
lyssnade på en tung andning som dröjde
avtog och upphörde

att de svarta vingarna var större än vanligt
var något jag mindes långt senare
så stilla en kort stund framför mig
plötsligt inte längre i rummet

vi bär vår mantel av tyngd
vädret skiftar molnen busar
solen i skugga eller val av färg
bleker lätt nyanser i batik

vad är din svartaste sorg
vart är din fjäril på väg

hur överlever du din död







Fri vers av Igot Tochange VIP
Läst 75 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-05-23 20:36



Bookmark and Share


  Respons VIP
Märkligt sammanträffande som ett tecken från en högre makt!
2023-05-25

  stormengudrun VIP
Mycket sorgesam och berörande dikt. Sorgen känns gränslös...:-( "Solen...bleker lätt nyanser i batik" - vackert!
2023-05-23
  > Nästa text
< Föregående

Igot Tochange VIP