Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(Liknande lagar som på slavägarnas tid i U.S.?)


Lag att lyda- enbart för kvinnor!



Kvinnor får ej längre
Äta utomhus*

Inte ens tillsammans
med sina "egna"män

Men de får Idka sex
med sin manlige ägare

Och gör de det med
Någon annan blir
De naturligtvis

Rättvist bestraffade
enligt Guds strikta lag

Men de får föda
Barn och öppna
sin egen mun

För att kunna andas
och äta mat-inomhus

Det går bra,än så länge

Varje kvinna från
Talibanistan borde
få hjälp att fly från

Kvinno-koncentrations
läger-landet:Talibanien

Så kan Männen där
pilla
sig själva i stjärtarna

Och sedan långsamt
skamfullt skrump
-nande tyna bort. ..

In i historiens glömska
väderspännings-töcken!









(*Ny uppförd Bestämmelse
i staden Herat Maj 2022. )

Och för att en kvinna ska få
Resa mer än 7 mil krävs säll
-skap av anhörig(manlig sådan)




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Sefarge VIP
Läst 172 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2022-05-13 09:58



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Mycket väl beskriven ynkedom!
2022-05-13

  Monica Lindgren
Detta är en angelägen satir, som borde delas av många! Jag är otäckt berörd av talibanernas behandling av kvinnor i Afghanistan! Tänk, att flickors skolgång ifrågasätts ens! Och att behöva gömma hela sin kropp. Hörde du "Uppdrag Granskning" om de sk njutningsäktenskapen? - Kan du inte skicka den här dikten till en dagstidning?
2022-05-13

  Öknens Ros VIP
Det finns s k "Njutningsäktenskap" inom islam där man kan köpa sex efter att ha gått igenom en ceremoni och skrivit kontrakt. Det kan gälla 1 timme, flera timmar eller längre tid. Gifta karlar använder sig också av det. Det ses inte som prostitution hos dom, de påstår de har stöd av det i Koranen. Muhammed hade ju minst 11 hustrur. Omväxling förnöjer eller...?
2022-05-13

  Kungskobran VIP
Fy fan vilket samhälle
2022-05-13
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP