Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Öppnade förpackningar


Jag är trött på alla öppnade förpackningar
innehållet tar ju aldrig slut
tar lite här
tar lite där

Tillslut är allt halvmögligt
bästa förbrukningsdag är sen länge sedan förbi
innehållet måste kastas
oätet och lämnat

Men allt hade en gång en smak
dess högsta önskan var att få bli ätet
att få avnjutas

Nu är det bara skrynkliga rester i komposten
bortglömda
det som än gång levde
där på köksbänken

Kom nu inte och säg att komposten blir jord
och något planteras däri
växer upp och tillslut blir en ny förpackning
med halvätet innehåll
den loopen har jag tänkt

det är bara tragiskt




Fri vers av MariL VIP
Läst 61 gånger
Publicerad 2022-05-28 09:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

MariL
MariL VIP