Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


om försommartiden


Sommarens sinnen

Nu glömmer vi kyla och mörker 

nu går vi mot ljusare minnen

nu glömmer vi tungsinta, färglösa dar

nu öppnar vi hjärtan och sinnen

 

Hör du hur skolbarnen sjunger sin sång

om längtan till barfota lekar

och hör du studenternas upprymda rus

hur glädjen och lättnaden ekar

 

Ser du hur tärnan tar fart nedåt sjön

och seglet som styr mot semester

mot veckor av frihet och kravlösa dar

där nattljuset dröjer i väster

 

Känner du sommarens värmande famn

hur läkande vindarna smeker

svepande dofter av ros och pion

bland blomblad där fjärilar leker

 

Så glöm nu all kyla och mörker ett slag 

fyll ljuvhet i minnenas lager

tids nog kommer tunga och färglösa dar

så njut medan tiden är fager

©JessicaMarieOlsson






Bunden vers (Rim) av Jessica Olsson VIP
Läst 274 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-06-03 21:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jessica Olsson
Jessica Olsson VIP