Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

För vår kärlek lärde sig aldrig dansa


och du kunde inte förmå dig själv
att stryka handen
över den immiga vindrutan
för du visste inte
att där bakom
bara fanns stenbelagda murar
spruckna murar där blod sipprade ut
ur varje springa
där sönderslagna händer bankade och
klamrade sig fast vid varje tegelsten
fast kanske du ändå visste

Men du har aldrig gillat smaken av torkat blod


och nu har du farit ut över havet
för att sätta dina krokar i varje fisk
för du har hört dem säga att
det är så man fångar vilsna själar
och mina naglar etsade sig fast
inunder min hud
för jag älskade blodet
smeka min nakna kropp
och de silvertunga regndropparna
nådde aldrig bottnen innanför ytan
på min själ
så jag bosatte mig på fast mark
för jag har alltid varit rädd
för vatten

och ingen lärde mig någonsin att simma




Fri vers av Michmich
Läst 520 gånger
Publicerad 2006-08-04 13:48



Bookmark and Share


    stelnad
ooh, så bra! :O
fraserna flyter på så fint och allt är så bra :D
2006-08-04
  > Nästa text
< Föregående

Michmich
Michmich