Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Satt på papper 2022....


Jag är fri att skriva vad jag vill.....förståss




Att bolla en tanke
om
att idag
just idag
när två tornseglare
respektlöst
utmanar tyngdlagen
runt mitt hus

att leka med tanken om att
just idag
är
den sista dagen
i mitt liv


borde jag göra nåt kul
nåt som betyder nåt
något jag mått bra av
genom livet

äta
jag borde äta kokt höns med curry
eller slänga en salcissia på grillen
äta en god sallad
med oliver, sardeller o vitlök
o doppa surdegsbröd i en schysst olivolja
och dricka en Rioja till det

eller supa skallen av mig
jag drar i mig 10 White Russian

på med stereon
The Cure på högsta volym

bada
jag måste ta mig till havet
simma under vattnet
och känna saltet i näsan
och smaken av tång

eller kanske skulle jag basunera ut
mitt elände på sociala medier
och starta en insamling
till en döende man

knulla
jag måste knulla med någon idag
svettas o stånka o ge mig hän
åt ett rejält fruntimmer

lyssna
kanske jag bara skulle sitta ner
och lyssna
på göktytans vemodiga sång

dofta
gnida tomatplantornas blad
mellan fingrarna och dra in doften
eller stoppa näsan
bakom hundens öra

borde jag kanske ringa en prästdjävel
få hit honom
och gråtande o snörvlande
mot hans axel och vita prästkrage
bekänna för honom
vilken skit jag varit
genom åren

eller ringa mina barn
och bedyra
hur mycket jag älskar dom
och berätta för dom
hur mycket jag irriterat mig på
vissa saker dom gör

och kvinnorna
jag älskat
och blottat själen för

skulle dom sätta sig ner
vid min dödsbädd
ta min hand
och ge lite kärlek
till en döende man
som gjorde
så gott han kunde

eller kanske
skulle jag bara ligga på rygg
mitt på gräsmattan
med min hund
titta på molnens färd över himlavalvet
snacka med Tornseglare
och

låta det komma










Fri vers av Bengt Lindell VIP
Läst 120 gånger
Publicerad 2022-06-17 15:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bengt Lindell
Bengt Lindell VIP