Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hanson de Wolfe United sjöng en text som i o f s inte betydde annat än att melodin fick verbala pendanger (har jag hört i en intervju).. men å så påträngande.



Var kommer barnen in

 

Alla som säger sig
veta nåt om barn
är nån sorts vuxna.


Alla barn vet nåt
som vuxna glömt,
att under ett blad
har småkryp skydd.


Men de vuxna
är duktigare
med röjsågens klinga
än med de minstas beskydd

 

I Vietnam avlövades träden
som förövning till
att ställa alla barn
utan minsta skydd.

 

Agent Orange då
(gav cancer i könsorganen)

 

Men så
väntar ju också
en hel rad kvarnstenar
att hängas runt halsen
på de vuxna som glömt
att småkryp
gömmer sig under

vartannat blad.




Fri vers av Björn Donobauer
Läst 324 gånger
Publicerad 2006-08-04 22:04



Bookmark and Share


  Hildegun Relefors
Tack för din dikt! Ibland försöker jag minnas den mikroskopiska världen. Du påminde mig och min själ kände en stunds frid!
2006-08-07

  Gunnel André VIP
"To do is to be" Sokrates
"To be is to do" Archimedes
"do be do be do" Frank Sinatra
2006-08-05
  > Nästa text
< Föregående

Björn Donobauer
Björn Donobauer