Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

KUGGARNA I HJULET

Vi är kuggarna i hjulet.
Vårt liv har blivit stulet,
nyttjat av en verksamhet.
En ledning som surmulet
får fortsätta med strulet,
det som ingen utom vet.

Vi är ryggarna som värker
med en stab som förstärker
vår pina i oändlighet.
Vårt slit de aldrig märker,
ty chefer ej vår särk ser,
tårbestänkt i hemlighet.

Vi är de som ger dem löner
när ledningen dem kröner
för all deras sparsamhet.
Mer uppskattning de röner,
får tid för sina söner,
och döttrar, när vi går bet.




Bunden vers (Rim) av Camilla Heinonen VIP
Läst 76 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-06-26 06:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Camilla Heinonen
Camilla Heinonen VIP