Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Får




Jag ska tar med mig allt du vägrar,
vad som än är galet och dåligt, vad som än är för mycket,
bred en mantel där du gömmer dig
det kommer inte att vara konstigt hur du beter dig!

Ni är sällsynta får fångade i en fålla,
du tittar lite åt sidan, bara på gräset,
om något skrämmer dig i grupp du springer
vilka ledsna får, du alltid verkar!

Du tog av dig allt, även kroppen du ger
du kan inte vara något annat än bara djur
i tjänst för den herre som bestämmer ödet
Vilken rätt kommer du att blir servera, till gubben eller pojken!

Om du en dag ser den mörka himlen med ljusa ögon
innan en blixt slår ner och dödar dig i inhägnaderna,
i detta offer kropp född att ge det
se döden i ansiktet, du kan aldrig stoppa det!




Fri vers av Antonio J.F Matos
Läst 54 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-07-18 11:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Antonio J.F Matos
Antonio J.F Matos