Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Samarkand

 

Låt mig som fågeln

få sväva

segla i gryningens sol

 

Låt mig som fjäril n

svinga

svänga min brokiga kjol

 

Låt mig som vinden

få dansa

valsa på sommarens strand

sjunga

om havet o bergen

i visan om mitt Samarkand

 

Låt mig som fågeln

få sväva

segla i rosornas dal

 

låt mig som fjäril n

få svinga

här i Guds signade sal

 

Bs-06

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Bodil Sandberg
Läst 773 gånger
Publicerad 2006-08-05 21:18



Bookmark and Share


  Daniel_78 VIP
får lite Dan Andersson känsla över detta
vilken är en av mina favoritpoeter, bra betyg

har bara en sak att klaga på
'i visan om mitt Samarkand'
skulle jag vilja byta mot
'i visan om Samarkand'
2006-08-05

  Madjori
Åhh, Bodil, här handlar det om underbar poesi...skulle önska att jag fick vara fågeln som svävar och fjäril´n som svingar sig och att jag som vinden fick dansa... Drömmer mig bort.... och läser om och om igen....
2006-08-05

    ej medlem längre
Vackert skrivet, får mig att blunda och svänga med i texten
2006-08-05
  > Nästa text
< Föregående

Bodil Sandberg