Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skynda långsamt

Måste det vara så bråttom,
ta det hellre lite lagom,
så att jag hinner med.

Om du lugnar dig en aning
och undviker en utmaning
så lämnar jag besked.

Det lilla lugna gör susen,
det kan du lära av lusen,
som har en sådan sed.

Allt har sin tid, det vet du väl,
att det dröjer har sina skäl,
ibland är ju tiden ”ur led”.

Då kan vi vara överens
i och med att jag sätter gräns,
det berättigas en rimsmed.




Bunden vers (Rim) av Nils-Ivar Lindström
Läst 69 gånger
Publicerad 2022-07-24 09:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström