Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

hypomani


det är så svårt ibland så svårt att veta
om man är påväg ner eller upp
efter varje symptom måste man ständigt leta
och för att underlätta tar du hjälp av en bipolär facebookgrupp
men någonstans så tror jag jag vet men inte vill erkänna
för tanken på att jag nog bara hypoman och inte stabil kan ju om något bränna
eller är det så att jag bara är kreativ
är det så att jag bara hittat gnistan i mitt liv?
15000 ord har skrivvits på tre dagar
och saker som att hänga tvätt som jag brukar hata är plötsligt något jag behagar
och nu sitter jag här 03:42 och inser att symptomen stämmer väl in ändå
messenger var något jag fick radera då jag ville dela med mig om saker till alla
det känns bra nu men kommer jag i vanlig ordning efter detta falla
jag bedjar att jag inte faller ner i en depression, jag bedjar att jag inte är hypomanisk
utan på riktigt en som tagit ton
men jag bedjar också om att få sömn och vilja vila,
för nu är ideerna för intensiva och allt jag vill är att skriva
och självförtroendet det är högre än högst
för jag ska bli någon, mina dikter ska bli störst
är jag faktiskt bra, eller är det åter hypomanin som talar
kommer jag någonsin förstå min diagnos med alla toppar och dalar.
_______________________________________________________

Om det nu är så att jag är hypomanisk med tusentals idéer som landar här
Om det nu är så att orden vill flöda, ska jag visa hela världen vad som är bipolär
Om det nu är så att den närmaste tiden inte kommer handla särskilt mycket om att sova
tänker jag utnyttja den enda glöden jag haft på en evighet och se att många av oss föddes med en gåva. Vi älskar ena stunden livet, andra vill vi dö, vår sinnestämning förändras snabbt, likt vädret, likt snö
och WHO klassar bipolaritet som en av de mest handikappade sjukdomarna
de säger att produktionsförmågan sänks kraftigt runt de depressiva bommarna
bipolaritet är också den diagnos med högst antal suicid och försök
så visst stämmer det att våra hjärnor kan vara full av stök
men det finns också inom oss ett jävla driv
dem säger att vi är konstnärligare så Elin skriv
jag vet jag borde ha rutiner, jag borde sova
men jag kan inte så låt mig istället visa att jag har ordens gåva




Övriga genrer av Fragment
Läst 153 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-08-02 16:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Fragment