Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vi har avdunstat

du avdunstar lite
vattnet från granbarret dropper ner på våtmarken
jag brukade säga att om du var all världens granbarr så skulle du omslutas kring mig men det är inte sant längre, det där granbarret blåste nog iväg åt helvetet
de gyllenbruna löven har ändrat färg och samlar sig i högar under träden
på dem stampar mina röda för stora gummistövlar
dem som när jag gick vid din sida blev för stora att bära
som du inte matchade med i storlek
du sa att du inte förstod mig

jag klyvdes sönder då
ville laga oss två
men sovjet var förleagat och trasigt sa dem
vi lika så

jag trodde att jag inte var någon utan dig
att vi var större än alla kärlekar och att du var
min synkade syster likt granbarr synkar med granen
ack
så fel jag hade

för som jag levt
100 år och lite till
och som jag sett det vackra i andra människor
dem som var något mer än destruktivitet och passion
Du sa att jag växte in i dina barnsben
jag tänkte att vår relation alltid var svävande och ganska så fel
jag älskade att sväva
men det var kanske dags att upphäva
göra slut med gamla tankesätt och mönster
utforska vad livet bjuder på bakom dessa fönster

saknar dig fortfarande lite.
vad trodde du?
vad förväntade du dig?
att jag var en stark obrydd människa utan känslor?
pfft, du känner mig bättre än så
jag menar ibland är jag egoistisk men
du vet att jag bryr mig
men du lärde mig att livet ibland händer
och jag förstod att jag är bra
att det inte är du som avgör det
så även om jag bryr mig i hjärtat vet jag att
vi avdunstade från varandra

för det var menat att bli så
och fuck vilken lögn de vore att säga att jag är stark
jag är inte stark och oslagbar och onåbar
inte medgörlig och svag och ork full av people pleasing heller
jag är bara bipolära jag
en helt fantastisk person som du inte förstår
och så är jag lite mer än det.
student, diktare, öppen, empatisk, intellektuell (och sådär slarvig och charmigt trög ibland också)
du brukade säga dem orden till mig men nu säger jag dem till mig själv
för den kärlek jag brukar ge till andra ska jag försöka ge till mig själv
och umges med alla dem som tar mig för den jag är, där jag är.
För fuck: vad många fina vänner jag har.

så hoppas jag du gör detsamma på vägen.
för jag ska bli någon och jag ska vara någon
och du kommer missa det
men det är okej för jag finner kärlek i Aleas kärleksförklaringar, sammanhang och tillfredställelse i Ingrids samhällsdiskussioner och nöje i Lindas storys.
Är inte stark
men är tacksam




Övriga genrer av Fragment
Läst 85 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-09-27 21:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Fragment