Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Handkvarn

Vinden rufsar ängens långa hår
andas mig i nacken.
Än finns tid för sol på hud.
Än finns tid för salta läppar
och mjuk manetbalett.

Tid rinner genom det stora tomma
drar oss med som torra löv.

Våra liv är korn
i den stora handkvarnen.
Gnidkvarn
vridkvarn
varv i varv
i malerskans händer.

Hösten väntar
i det glödande kvarnstensögat.
Stenen mal sin gnisslande sång
mal höst och vinter
och slumrande drömmar.




Fri vers av Rafmagn VIP
Läst 120 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-08-05 17:54



Bookmark and Share


    hver

Rafman brennir
í leirkeri
er askan
sem ekki brann
hver vill ?
hvaða guð ?
askan er lítil
þegar á að dreifa
henni
kirkjugarðarnir eru nýjir
og ég kemst ekki að.
geng inn dalinn og frís.
2022-11-13

    hver
lífsins rafmagn
leiðumst við framar
nær moldinni, magnað.

fíntmeining.
2022-08-09

  Lustverket VIP
Åh, bra. Mollstämd men ljusskimrande.
2022-08-06

  Kungskobran VIP
Fint om tidens gång och drömmar som mals fram i den eviga kvarnen
2022-08-05
  > Nästa text
< Föregående

Rafmagn
Rafmagn VIP