Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vatten i alla dess former är vi människor beroende av.


Då är cirkeln sluten

"En sjöman älskar havets våg"
ja det är nog sant.
Havet har alltid lockat människan
och varit en terapeut och haft
en lugnande verkan.
Ja vatten överhuvudtaget verkar vara
något som vi människor föredrar och älskar.
Att höra regndropparna smattra mot fönsterblecket
eller på taket där vi befinner oss,
det kan ge ro och vagga oss till sömns.
En porlande bäck, ett vackert vattenfall
ger våra ögon de intryck som behövs
för att lugna vår oroliga inre själ.
Att få sitta på en berghäll när solen går ner
och blicka ut över den lilla insjön,
som är spegelblank,
se träden avspegla sig i vattnet och se
det vackra svanparet som med högburna huvuden
simmar i sakta mak orädda fram emot oss,
det är något av det bästa som finns.
Och sen att kunna få avnjuta en kopp varmt
kaffe eller te därute, gjort på rent källvatten
då är cirkeln sluten.




Fri vers (Fri form) av angela Täubert fd Jansson VIP
Läst 109 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-08-26 09:07



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
Vatten är vår livskälla, utan vatten dör vi.
2022-08-26
  > Nästa text
< Föregående

angela Täubert fd Jansson
angela Täubert fd Jansson VIP