Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

VÄRDEFYLLA


Vad är att äga
om själva essensen av ett jag tillhör
någon annan

hur långt kan man backa
innan man är ute ur sin egen bild

säg mig värdet av ett liv som förnekar sitt behov

jag sitter i ett litet rum
med en liten datorskärm
persiennen går inte att vinkla
fläkten har tre lägen den står på tre

chefen kommer in
tycker det är trångt
tycker det är för ljust
för varmt

kommenterar gardinerna
jag håller med

det skiljer ett år mellan oss
hans skärm platsar i Star Trek

det skiljer sex fönster kanske
femtio kvadrat på våra rum
och säkert trettio tusen den tjugosjunde

men kvart i fem är vi lika trötta
jag ligger en tanke före
han ber mig invänta de övriga

jag säger okej




Fri vers av Igot Tochange VIP
Läst 91 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-08-30 20:21



Bookmark and Share


  Ulf Carlsson VIP
Alienationens resignation.
2022-08-30
  > Nästa text
< Föregående

Igot Tochange VIP