Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
drakar i kinesisk mytologi står för makt, vishet, fred och harmoni


DRAKAR

Ibland tänker jag
att det är farligare att veta
var jag kommer ifrån
vilket öde du har
och hur vi kommer vidare

än att vara blind
och döv
för viskningar om ett värde
utsett av uråldriga drakar
smidandes dödens svärd

eller vara tyst
i dödens lugna vagga
paralyserad av elden
som brinner i våra vener
tills istid är vår dåtid


eld och is ska i slutet
bliva du och jag
framtidens gåta,
dåtidens fördärv
och nutidens essens

så om slutet är ditt bränsle
för vilken drakar brinner
och isen fryser
varför låta ditt vetande
vara mitt tänkande?











Fri vers (Fri form) av Daphne VIP
Läst 114 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-09-03 10:39



Bookmark and Share


  Lustverket VIP
Vem måste du vara idag för att kunna bli den du redan är i framtiden? Två själar, samma själ. Vem är friast?
2022-09-07

  Daniel_78 VIP
Drakar & demoner och andra vidunder.
Is & eld i en aldrig fullständig svit.
Katla & Karm i en dans till döden.

Bra diktat :)

2022-09-05

    ej medlem längre
Intressant! Gillar skarpt.
2022-09-03
  > Nästa text
< Föregående

Daphne
Daphne VIP