Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"Liberalism och Fårfiol. ."



Det finns olika sorters Liberalism.

Social-liberalism & Konserv-liberalism
Den som i slutändan endast gynnar ca.
5 % av befolkningen och Marknaden
Allt i frihetens förföriska namn.

Och det finns fårfiol som kommer
Från t.e.x Nya Zeeland & Chile med
Kyl-fraktfartyg. Där de här i landet har
rökts och pumpats in med vatten o olika
konserveringsmedel samt noggrant
Inplastas enligt konstens alla regler

Och det finns fårfioler som kommer
Från tex. Gotland o andra Landsändar
enris rökta,utan plastförpackning
och andra medel instoppade. ..

Allt är inte alltid lika enkelt
som ett enda ord kan påvisa

Därinuti döljer sig ofta mång
olikfärgade schatteringar

Som en trasmatta med någons
Uppsnittade f.d kofta inuti.

Eller hur nu en liknelse skall
dras till med, för att kunna hän
-visa till någonting helt annat. ..?





Övriga genrer (Drama/Dialog) av Sefarge VIP
Läst 96 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2022-09-07 12:57



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Trodde fårfiol var torkat och håller sig mycket länge det denna urgamla konserveringsmetod.
2022-09-08

    Lena Staaf VIP
Intressant och rolig betraktelse! Liberalerna är inte vad de varit. Minns hur Jan Björklund kraftigt tog avstånd från främlingsfientligheten. Det var då.
2022-09-08

  Lustverket VIP
Ja, även inom liberalerna spelar liberalismen numera andra(får)fiol!
2022-09-07

  Glitträ VIP
Ha haaa! Tack för finfina schatteringar i fenomenala färggranna skriv utlägg. Till exempel om trasmattor från duktiga arbetarkvinnor från förr som verkligen var något rejält att värma fötterna på.
2022-09-07
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP