Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kände för denna nedanstående text efter att ha snackat med flertal olika politiker och de flesta ville vara säkra på att jag skulle rösta på dem, men undrar om de vill det för min skull eller för sin egen skull.


Valen, valet, och allt snacket.

 

 

Tja, äntligen kan man väl få säga äntligen. 

Nu har jag i sig inte folk jag kan gå och snacka
med så där ohämmat och frankt - utan måste
göra som alla andra - nämligen vänta till nästa
val.

I sig så säger jag äntligen.. så ligger inte lasset 
längre på mina axlar. För jag har framfört mina
åsikter till olika partipolitiker... (å vad/vem jag valde?)

Som sagt så har jag lagt bort mina bördor
på alla politiker.. människor med egna åsikter
ja,, de som vilja hava makten. Å som ändå gör
som de brukar göra. Käpplar än hit och än dit
men glömmer oftast bort.. oss väljare, att vi
också äro människor. 

Må skaparen beskydda oss med alla sina
änglar och härskaror, så vi må leva till -
ja, just det - till nästa val. 

Må skaparen vägleda politikerna och deras
arbete så det gynnar oss och hela landet.

I sig verkar det se ut som värre än det gjort
på länge... men med denna bön

så lever vi till nästa val (förhoppninsgvis)

å jag kan återigen slänga av mig mina
bördor på dessa stackars politiker med
så många idéer som de vill förfina

men bara till sig själva och sina utvalda

..

 

 

 

 

 




Prosa av Flicis VIP
Läst 133 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-09-12 16:20



Bookmark and Share


  Anya VIP
Jaa du, jag tror, tyvärr, att de mest tänker på sig själv och sitt. Men man kan alltid hoppas. Tycker om bönkänslan i din text.
2022-09-20
  > Nästa text
< Föregående

Flicis
Flicis VIP