Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

O höst.

Regn.
Röd-orangea löv klistrade mot asfalten.
Mörkret som omsluter världen.
O höst, du är kommen.
Kylan som sakta tar över.
Äter sig in i märgen.
Nätter och morgnar dolda i dimma.
Vindar som klär av björken.
Din signal om att sommaren dör.
Att vintern knackar på dörren.
Ser fåglarna samlas för avfärd mot värme.
Igelkotten som letar, i sin iver, maten innan dvalan.

O höst, din ankomst är definitiv.




Fri vers (Fri form) av Nicke Pistol VIP
Läst 68 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-09-14 12:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nicke Pistol
Nicke Pistol VIP