Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

om natten 2



om natten,
när själen hittar hem till kroppen
när sprinterloppet i utanförvärlden byts
mot tysta stilla timmar
mot mörker och ensamhet
när det sagda och det hörda och det gjorda och det ogjorda
tar plats i köttet

när bokslutet för dagen säger,
i den avklarnade drömmens möte
mellan han som är
och han som vill vara

somligt var bra,
vissa vägar var genare än lämpligt
men sammantaget
huvet över ytan och i morgon
är ännu oanvänd

så kommer åter dagen,
med en fot i den bakvända världen
den andra letande
efter rimligare fäste





Fri vers av Hans VIP
Läst 333 gånger
Publicerad 2006-08-13 10:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Hans VIP